Skip to main content

Wij bieden een unieke oplossing voor het trillingsvrij uitbreken van betonvloeren en –terrassen. Met behulp van een vloerzaag zagen we stukken uit de betonvloer of het betonterras. Deze stukken worden vervolgens in zijn geheel afgevoerd. Zo breken we stap voor stap de volledige vloer trillingsvrij op. Deze techniek voor het uitbreken van betonvloeren is ideaal voor afbraakwerken binnen- en buitenshuis, alsook op moeilijk bereikbare plaatsen.

Volgens de traditionele aanpak worden betonvloeren uitgebroken met pneumatische breekhamers of breekkanen. Dit leidt onvermijdelijk tot heel wat trillingen en stofhinder.

In sommige situaties leiden deze trillingen tot overmatige hinder – bijvoorbeeld voor aangelegen panden – of ontstaan er hierdoor zelfs ernstige risico’s op schade. Denk daarbij maar aan oude gebouwen of aan terrasvloeren in de buurt van een veranda.

Zonder breekhamer, wel met betonzaag

Bij onze aanpak komt er geen breekhamer aan te pas. Wij zetten onze betonzaag in om de betonvloer in grote stukken van 1 op 1 meter (of 1,5 op 1,5 meter) uit te zagen. Vervolgens voeren we deze stukken in zijn geheel af met een mini bulldozer of – in moeilijk bereikbare situaties – met de hand. Wij zagen met water, waardoor ook de stofhinder tot een absoluut minimum beperkt blijft.

Waarom betonvloeren en betonterrassen uitbreken?

Het uitbreken van betonvloeren en betonterrassen kan omwille van verschillende redenen noodzakelijk zijn. In vele gevallen gaat het om oude vloeren of terrassen met barsten en scheuren die aan vernieuwing toe zijn. Na het trillingsvrij uitbreken is het mogelijk om het vloerniveau te verlagen of kunnen er nieuwe afvoerleidingen of andere buizen geïnstalleerd worden. Nadien kan een nieuwe betonvloer geplaatst worden.