Skip to main content

All-in service voor ter plaatse gegoten betonputten

Heb je nood aan een gegoten betonput of –kelder voor het verlaagd plaatsen van een lift, installatie, machine of productielijn in een betonvloer? Wij bieden een totaalservice, inclusief het uitzagen en uitbreken van de betonvloer en het gieten van de betonnen put. De diepte van de meeste vierkante of rechthoekige betonputten varieert van  0,1 tot 0,5 meter, maar dieper kan ook. Dezelfde all-in service bieden we voor het maken van stevige afvoergoten in betonnen vloeroppervlaktes.

 

Hoe verloopt het plaatsen van een gegoten betonput?

Het creëren van een gegoten betonput in een betonvloer is een technische uitdaging die verloopt in verschillende fasen. Bjorn Mens en zijn team beschikken over alle vereiste machines en expertise om deze opdracht tot een goed einde te brengen:

  1. Met onze betonzaag zagen we op maat het gewenste oppervlak uit de betonvloer. De afmetingen bepalen we – afhankelijk van de gevraagde grootte van de betonput – tot op de centimeter precies.
  2. We verwijderen het beton in het uitgezaagde deel en de onderliggende fundering tot op de gewenste diepte.
  3. We plaatsen op de bodem ijzernetten en voorzien het nodige vlechtwerk.
  4. We plaatsen betonijzers en zorgen via chemische verankering voor een sterke verbinding tussen de verschillende betononderdelen.
  5. Vervolgens gieten we een betonnen vloerplaat (polieren of ruwstort)
  6. We plaatsen de bekisting om de betonwanden te gieten en storten vervolgens het beton in de muren.

 

De mogelijke toepassingen zijn eindeloos. In vele gevallen gaat het om bestaande industriële gebouwen waar installaties of machines verzonken in de grond moeten worden geplaatst. Bjorn Mens garandeert één aanspreekpunt voor de volledige opdracht.

Nood aan een stevige afvoergoot of goot voor kabels/leidingen in te leggen in je betonvloer?

Wil je in een bestaande betonnen vloer een stevige betonnen afvoergoot of kabelgoot plaatsen? Bjorn Mens en zijn team zagen op maat de betongoot uit volgens de gewenste breedte en voorzien de nodige afwerking. We slijpen een stuk beton uit de bestaande vloer waar het rooster of plaat in komt, zo verzekeren we dat de goot nooit doorzakt.

 

Meer weten over ter plaatse gegoten betonputten of afvoergoten in betonvloeren? Contacteer ons met al je vragen.